Blog

blog-post
07Eylül

Yayınlayan: Av. Arb Muharrem AKÇAY

Tarih: 07 Eylül 2023

Etiket: Hakan Öztatar Arabuculuk Daire Baskanligi Tarimda Arabuluculuk Dogamer Erzurum

138

Arabuluculuk Dergisi

Açıklama;

EDİTÖR'den
Ülkemizde 7/6/2012 tarihli ve 6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle gündeme oturan arabuluculuk kavramı,kanun koyucunun yıllar içinde düzenlediği yasalar ile şekillenmiştir. İhtiyari arabuluculuktan,dava öncesi zorunlu arabuluculuğa, iş hukukundan kaynaklı hukuki "problerin çözümünden, gayrımenkul hukukunda arabuluculuğun işleyişine ilişkin getirilen yenilikler gerek uyuşmazlık tarafları gerekse mahkemeler için adeta nefes olmuştur.
Arabuluculuk Kurumu , her ne kadar başlangıçta pek çok olumsuz tepki ile karşılaşsa da oluşturduğu anlaşma ortamı ve almış olduğu olumlu anlaşma sonuçları ile kendisine tepki gösterenleri dahi olumlu düşünmeye sevk etmiştir.
Ülkemizde, başlangıçtan bu yana pek çok yöne olumlu olarak evrilen arabuluculuk kurumu’nun ilerleyen zamanlarda daha çok geliştirilmesine ve kapsamının genişletilmesine ihtiyaç duyulacaktır.
Bu misyonla yola çıkan “Arabuluculuk Dergisi” bir yandan yurt içinde gerek arabulucuların ve akademisyenlerin ve gerekse yüksek yargı organlarında görev yapan değerli hakimlerin arabuluculuk hakkındaki fikir ve çalışmalarına yer verecek diğer yandan da yurtdışında arabuluculuk kurumlarının işleyişine dikkat çekerek karşılaştırma yapılmasına olanak verecektir.
Hazırlayacağımız tüm sayılar 3 aylık periyotlar halinde yayına hazır hale getirilecek ve derginin internet sitesinde E-DERGİ olarak okuyucuların beğenisine sunulacaktır. Derginin sosyal medya hesapları siz değerli okuyucularımız ile paylaşılacak olup sosyal medya hesaplarından da dergiye erişim mümkün hale getirilecektir. Derginin devamlılığı tüm hukukçular için elzem olup bunu da sizlerin beğeni,katılım ve teveccühü ile sağlamayı planlamaktayız.
Tüm bu sebeplerden dolayı bizleri değerli hukuki bilgi ve deneyimleri ile yalnız bırakmayan ve bu derginin hazırlanmasında öncü olan Hukuk İşleri Genel Müdürümüz sayın Hakan Öztatar’a, yayın danışma kurulundaki çok değerli hukukçular Arb.Av. Yurdagül Gündoğan, Arb.Av.Zehra Akarpınar, Arb.Av.Turan Özer, Arb.Av.Mustafa Attaroğlu, Arb.Av.Hasan Çetin ve derginin hazırlık ve tasarımı için elinden geleni yapan değerli meslektaşlarım Arb.Av.Bahar Dinç Örgen, Arb.Av.Melis Burcu Bıçkıcı,Arb.Av.Volkan BÖKE,Av.Berna Gökkaya ve Arb.Av.Tuğçe Çalışoğluna teşekkür ediyoruz.
 Keyifli okumalar dileğiyle..
Arb.Av. Volkan KURTAR Stj.Av.Sema Selek


Share This Artcle :